RAL Klassieke kleuren

RAL Classic kleuren zijn gemaakt om aan de behoeften van de industrie te voldoen. In het begin werden ze vooral gebruikt voor poedercoating, vernis, ook zijn er panelen voor plastic verven. Er zijn 213 kleuren in RAL Classic paneel. Er zijn 188 lichaamskleuren, 2 ijzerglimmer kleuren, 5 daglicht oplichtende kleuren en 15 parelmoerkleuren. Deze kleuren zijn gegroepeerd op basis van de kenmerkende karaktertint: gele tinten, oranje tinten, rode tinten, violette tinten, blauwe tinten, groene tinten, grijze tinten, bruine tinten, witte en zwarte tinten.

De kleuren in RAL Classic paneel zijn op de volgende manier gestapeld en gelabeld: Aan elk van de Classic kleuren is een 4-cijferige nummercode toegekend. Ze zijn ook gelabeld met het 'RAL' sleutelwoord. Het eerste cijfer markeert de primaire kleur binnen de groep. Dat systeem is als volgt opgebouwd (1-geel, 2-oranje, 3-rood, 4-oranje, 5-blauw, 6-groen, 7-grijs, 8-bruin, 9-wit en zwart). De overige 3 cijfers worden opeenvolgend toegekend.
Hieronder vindt u 'RAL Classic' uitgebreid kleurendek. Selecteer welke tinten u wilt ontdekken.


De 4-cijferige RAL-kleuren zijn al meer dan 85 jaar de standaard voor het kiezen van kleuren. In het begin omvatte de kleurencollectie 40 verschillende kleuren. tegenwoordig omvat de RAL Classic 213 kleuren. De basiscollectie voor zijdeglans kleuren heet RAL 840-HR, die voor glanzende kleuren RAL 841-GL. RAL Classic bevat verschillende kleurenwaaiers, zoals de RAL K1, RAL K7, de RAL K5 kleurenwaaier en de RAL K6, kleurstalen op A4 formaat.

De registers worden gebruikt als kleurstalen voor ontwerpen. Ze bevatten ook veiligheids - en signaleringskleuren en voldoen aan de kleurvereisten van DIN-voorschriften.


RAL Classic Kleurenwaaier (geel tinten)

RAL Classic Kleurenwaaier (oranje tinten)

RAL Classic Kleurenwaaier (rode tinten)

RAL Classic Kleurenwaaier (violet tinten)

RAL Classic Kleurenwaaier (blauw tinten)

RAL Classic Kleurenwaaier (groen tinten)

RAL Classic Kleurenwaaier (grijze tinten)

RAL Classic Kleurenwaaier (bruin tinten)

RAL Classic Kleurenwaaier (wit en zwart tinten)

RAL Classic colour chart

RAL Classic Kleurenwaaier

U kunt hier door alle 213 RAL Classic-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers en namen te bekijken.

RAL Design colour chart

RAL Design Kleurenwaaier

U kunt hier door alle 1625 RAL Design-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

RAL Effect Colour chart

RAL Effect Kleurenwaaier

U kunt hier door alle 490 RAL-effectpaletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

RAL Plastics P1 Colour chart

RAL Plastics P1 Kleurenwaaier

U kunt hier door alle 100 RAL Plastics P1-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

RAL Plastics P2 Colour chart

RAL Plastics P2 Kleurenwaaier

U kunt hier door alle 200 RAL Plastics P2-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

Krijgen van amazon.nl

ral gamma krijgen van amazon.nl