RAL Design kleuren

Een van de belangrijkste RAL kleurensets naast RAL Classic, Plastic, Effect, Digital, is een RAL Design kleurenwaaier. Deze kleurenkaart werd geïntroduceerd in het RAL kleurensysteem in het jaar 1993. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze kaart een specifiek doel. Deze kleuren zijn gemaakt voor ontwerpers, adverteerders en architecten. De oorspronkelijke RAL Design kleurenkaart had 1625 kleuren, maar werd later verbeterd door de invoering van 200 nieuwe kleuren, waardoor het totaal op 1825 kleuren in deze kleurenkaart kwam. RAL Design kleurenkaart maakt gebruik van 7-cijferige nummers als een sleutelmerk voor elke afzonderlijke kleur. Design kleurenpaneel is gebaseerd op CIELAB kleurruimte. De cijfers zijn gegroepeerd in een drievoud en twee paren. die de HUE (belangrijkste eigenschap van kleur), de lichtheid (toon) en de Chroma (waargenomen kleur) vertegenwoordigen. Voorbeeld: RAL Design systeemkleur DARK BLUE 270 30 20, 270 is een HUE, 30 is een lichtheid en 20 vertegenwoordigt de Chroma.

Het RAL-Design kleursysteem is herzien, en uitgebreid met nieuwe tools. Ontworpen om aan de eisen van professionals, architecten, ontwerpers en producenten te voldoen. U kunt de optimale kleur in elke werksituatie sneller en eenvoudiger bepalen en definiëren. Nu met een duidelijk, internationaal kleurcode en namen van kleuren de in de talen Duits, Engels, Frans, Russisch en Chinees, waardoor communiceren eenvoudiger wordt. Het uitgebreide kleurenspectrum met 200 nieuwe kleuren en associatieve kleurnamen verhoogt het creatieve potentieel. RAL DESIGN SYSTEM plus – geeft het voordeel van ontwerpvrijheid.


RAL Design kleuren 000 - 095 gamma

RAL Design kleuren 100 - 190 gamma

RAL Design kleuren 200 - 290 gamma

RAL Design kleuren 300 - 360 gamma

RAL Classic colour chart

RAL Classic Kleurenwaaier

U kunt hier door alle 213 RAL Classic-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers en namen te bekijken.

RAL Design colour chart

RAL Design Kleurenwaaier

U kunt hier door alle 1625 RAL Design-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

RAL Effect Colour chart

RAL Effect Kleurenwaaier

U kunt hier door alle 490 RAL-effectpaletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

RAL Plastics P1 Colour chart

RAL Plastics P1 Kleurenwaaier

U kunt hier door alle 100 RAL Plastics P1-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.

RAL Plastics P2 Colour chart

RAL Plastics P2 Kleurenwaaier

U kunt hier door alle 200 RAL Plastics P2-paletkleuren bladeren om de kleurvoorbeelden samen met de RAL-nummers te bekijken.